Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Nr. 6 2014

Har du hørt om Parabolfluacupen?

I #dfsungdom-bloggen får vi unge skyttere til å blogge om ulike temaer. I hvert blogginnlegg møter vi en ny skytter som deler sine tanker om skytesporten eller forteller om sin hverdag som skytter.

Denne uka har vi et gjensyn med Ingeborg Aune Jørgensen fra Beiarn skytterlag.

Hei!

Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om det som er ett av mine virkelig store høydepunkter i løpet av innendørssesongen som starter denne uka, nemlig Parabolfluacupen!

I cupen har man mulighet til å skyte åtte stevner, fire før og fire etter jul, i gitte uker. De fire beste resultatene er tellende, og de fem beste i alle klassene kvalifiserer seg da til finale i Kvæfjord.

Jeg synes denne cupen er et fantastisk tiltak som bidrar til at innendørssesongen blir mye morsommere, og ikke minst øker den treningsmotivasjonen. Her trenger man ikke reise langt for å få skutt, og det gjøres også iløpet av ukedagene. Alle kan skyte på sine egne baner og rapportere inn resultatene. Det har nok for det meste vært skyttere fra Nord-Norge som har deltatt, men cupen er åpen for alle. For ikke så mange år siden var det faktisk noen som reiste helt fra Elverum for å skyte finale i Kvæfjord.

Ifjor satte cupen deltakerrekord med hele 385 deltakere, og det ble tidlig etterlyst ny deltakerrekord i årets Parabolflua med mål om å bikke 400 deltakere! For alle som er interessert i å delta eller følge med på cupen er det bare å melde seg inn i Facebook-gruppa «Parabolflua Cup». Det meste av oppdateringer fra cupen skjer på Facebook, og her er John Morten Mortensen spesielt ivrig og flink til å informere og holde rede på hvordan cupen ligger an. Under finalene sitter han også rett bak skytterne, som også filmes, og kommenterer slik at både skytterne og publikum hører. Det er så spennende! Før finalen starter alle skytterne på null, og det skytes en 25-skudd etterfulgt av 10 enkeltskudd i klassens høyeste stilling, hvor også desimalene teller. Personlig får jeg en liten «LS-feeling» over det hele, både med en av de faste kommentatorene og konkurrenter man vanligvis ikke konkurrerer mot.

- Ingeborg

   Cupen har også sin egen Facebook-side.