Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Banetips del 3

Banesesongen er i gang og #dfsungdom har derfor laget en serie med tips til hvordan du kan gjennomføre banesesongen best mulig.

Tren på magasinbytte

På tiskudden og omgangen er det ofte viktig å være så effektiv som mulig mellom hvert skudd. Derfor er det å være trygg på at man kan bytte magasin raskt viktig.

Selv om dette blir viktigst som senior er det ikke noe i veien for å trene på det allerede som rekrutt/junior. 

 

 

 

Tren på stillingsbyttte

Som junior-og seniorskytter er det mange stillingsbytter under tidspress og det krever at du klarer å finne tilbake til riktig stilling raskt og effektivt.

Hvis du må bruke for lang tid her kan du bli stresset og usikker og det kan føre til at du skyter dårlig på den neste serien eller de neste skuddene. Dette gjelder spesielt under tiskudden, men også mellom femskuddseriene.

 

Ha egne arbeidsoppgaver

Får du ofte tips om hva du bør gjør for å skyte best mulig? Eller har du gjort ting som du vet fungerer bra?

Noe som kan være lurt er å lage seg enkle "arbeidsoppgaver" som du skal fokusere på under skyting både på konkurranse og trening.

Det er viktig at du ikke fokuserer på for mange av gangen. Du kan for eksempel ha "dagens arbeidsoppgave", "ukas arbeidsoppgave" osv. En slik arbeidsoppgave kan være "husk å fortsette siktinga litt etter at skuddet har gått av" eller bare "husk ettertrykket". 

 

Husk nullpunkt på siktet

Det er selvfølgelig ikke viktig å ha en nullstilling på siktet på baneskyting som på feltskyting. Likevel kan det være greit å ha.

Hva gjør du for eksempel hvis du kommer borti siktet når du bytter stilling på grunnlag?

Det er heller ikke sikkert at alle elektroniske skiver er senterert likt og dette kan gjøre at du må skru på siktet. Vet du hvor nullstillingen på siktet er blir det lett å skru seg tilbake og være klar til neste konkurranse.