Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Banetips del 4

#dfsungdom gir deg rådene til hvordan du kan gjennomføre banesesongen best mulig. Les vårens siste banetips.

Tren variertFor å komme til neste nivå prestasjonmessig er det viktig å ikke trene for ensidig. Ensidig trening kan gjøre at du ikke får de utfordringene du trenger og kan bidra til å svekke motivasjonen. Derfor kan det være lurt variere i treningen. Det er uttalige måter en kan variere på. Du kan variere i alt fra antall skudd du skyter på ei økt og antall økter i løpet av en uke til skytetempo, konkurranseprogram vs. annet program, hvilken stilling du prioriterer osv.

Tørrtrening

Bildet er lånt fra skyting.no

 

I gamle dager var tørrtrening et «must» for å bli en god skytter. I dag er ikke dette en like vanlig treningsform. Likevel er dette en god form for trening som ikke trenger å ta mye tid og heller ikke koste noe. Ved tørrtreningen trener du på alt det som er viktig for å skyte et godt skudd. Både stilling, holding, sikting, avtrekk og ettertrykk blir utfordret. Finn deg et passende sted hjemme, enten ute eller inne, og lag en sikteblink og sett i gang. For de som ikke har kjennskap til tørrtrening så går dette rett og slett ut på å skyte som vanlig i fullt skytterutstyr, men uten ammunisjon.

Følg med på reimaAlle har stilt inn reima slik at den passer perfekt. Det mange ikke tenker på er at man som ungdom til tider kan vokse svært mye. Dette gjør at reima, i takt med at du vokser, vil bli strammere og føre til en høyere stilling. Skyter du regelmessig vil du ikke merke dette siden voksingen skjer gradvis. Dette kan være med på å gjøre at stillingene dine, spesielt kne og liggende, blir ustabile. Derfor er det viktig at du er bevisst på å følge med på reima etter hvert som du vokser.

Ha det gøy!#dfsungdom har denne våren forsøkt å gi deg en rekke tips til hvordan du kan bli en bedre baneskytter. Det viktigiste tipset har vi imidlertid spart til slutt. Det vi mener er viktigst er at du må ha det gøy med skytinga! Hvis det ikke er gøy å skyte vil du heller ikke ha motivasjon til å fortsette å utvikle deg selv. Vi vil hvede at samhold og trivsel er like viktig for å bli en bedre skytter som å f. eks. å tørrtrene hver dag eller å skrive treningsdagbok for hver økt. Du må rett og slett ha det gøy for å kunne bli bedre!