Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Felttips del 3/3

Feltsesongen er godt i gang mange steder, og derfor vil vi i #dfsungdom komme med noen tips til hvordan du kan gjennomføre en best mulig feltrunde!

Bruk en klokke, så du ikke blir stresset av tiden. Det er ofte 2 minutter skyttertid på finfelt. Dette er ganske god tid og derfor burde du bruke den godt. Har du ikke en stoppeklokke hjemme, kan du ta en tur på for eksempel Clas Ohlson og kjøpe en enkel klokke der. Dette er også veldig lurt å ha hvis det er hold hvor du skal bytte stilling underveis i skytingen.  
Se på trær ved skivene om det blåser ved holdet. Selv om det kanskje virker vindstille der du står, trenger det ikke nødvendigvis å være det borte ved skivene. Dette er smart å trene på allerede nå, da det blir enda viktigere på grovfelt.
Er det snø, så dunk albuen ned i snøen slik at du ikke ligger å glir. Å skyte felt er ikke som å ligge på en betongstandplass hvor underlaget er likt hver gang. Noen ganger ligger du på et jorde, andre ganger på en grusvei og som oftes i snø. For å ikke skli er et godt tips å dunke albuen ned i snøen.
Tren på alle figurer. Feltfigurer kommer i alle
fasonger og størrelser, derfor kan det hende at du sikter annerledes på noen av dem. Når du er på trening er det lurt å trene på alle figurene. Noen skrur ett knepp opp på trekanten eller sikter feil på ¼ figuren. Dette er det viktig at du finner ut før du skyter konkurranse.