Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Forberedelser til LS

Det nærmer seg LS med stormskitt. Vi har snakket med to skyttere om hvordan de gjør sine forberedelser til årets største stevne

Visualiserer

Halvor Thrane Svendsen under LS 2013

 

 

Det er mye som skal ordnes, men klasse 5-skytter Halvor Thrane Svendsen fra Rælingen skytterlag har valgt å fokusere på det mentale frem mot årets LS. Teknikken jobber han med hele året ellers for å forbedre seg på det han sliter med.

- Jeg prøver å forberede meg mentalt på hva som møter meg på banen. Standplassen, alle menneskene, tv-kameraer, speakeren og musikken. Jeg prøver å venne meg til alt dette slik at det skal bli lettere å kontrollere tankene og pulsen når jeg står på banen, forteller han.

Ved hjelp av blant annet visualisering prøver han å venne seg til tanken på å skyte på landsskytterstevnet.

- Ved å bruke gamle LS-sendinger fra NRK, og noe av musikken som pleier å bli spilt på arenaen, gjør det at jeg kan sette meg inn i LS-modus selv om jeg sitter hjemme, forklarer Thrane Svendsen.

Men selv om det blir mye visualisering frem mot LS, er det også noe skyteteknisk som må finpusses for Halvor Thrane Svendsen. Når det blir spennende gjør han nemlig noe annerledes med kroppen.

- De siste årene føler jeg at jeg har greid å kontrollere pulsen og adrenalinet greit, men jeg har en tendens til å gjøre stillingsfeil når ting blir spennende og det gjør at seriene blir skjeve.

Derfor er målet for året å gjøre alt riktig, slik at han greier å holde både stillinger og tanker på riktig sted.

- Dette er noe jeg prøver å gjøre både på stevner og trening gjennom hele sommeren, avslutter han.

Selvtillit


Miriam Jeanette Bjerklund under LS 2012

 

 

For juniorskytter Miriam Jeanette Bjerklund fra Holla Skytterlag handler det om å få god selvtillit før LS.

- Normalt sett ville jeg ha skutt så mange stevner som mulig før Landsskytterstevnet, men ettersom jeg skal to uker til Tyrkia i begynnelsen av juli, går jeg glipp av en del. Før ferieturen rekker jeg likevel en del stevner, et av disse er landsdelskretsstevnet i Kristiansand. Dette er et stort stevne som kan minne litt om LS når det gjelder nerver og psyke og er en god pekepinn og test før turen til Sandnes, forklarer Bjerklund.

Det er ikke nødvendigvis utendørstrening det blir mest av om sommeren for Holla-skytteren. På grunn av skytetidene på skyteanlegget har de begrensede muligheter for å skyte ute. Derfor blir treningen gjort innendørs.

- Det gjelder å finpusse teknikk, avtrekk og arbeidsoppgaver, forteller hun.

Bjerklund mener det også er viktig å være i god fysisk form, og prøver å jogge tre til fire ganger i uken.

- Joggingen hjelper på både puls, konsentrasjon, utholdenhet og psyken på standplass, sier Bjerklund.

Del dine forberedelser med oss!

Om seks uker braker det løs i Sandnes. Før den tid er det mye som skal terpes og finpusses før man skal gå inn på banen og gjøre sitt beste. Hvordan forbereder du deg? Del det gjerne med oss enten på Facebook eller legg ut et bilde på Instagram fra dine forberedelser og tag de #dfsungdom. 

Bildet under ble lagt ut på Instagram i forkant av LS i 2013 av Helen Åsnes med teksten "Tørrtrening før LS". Vi oppfordrer dere til å gjøre det samme i år!