Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Hvordan er det å være førsteårsjunior?

Denne uken har vi snakket med Ole Håkon Aagård fra Norde Skage i Namdal skyttersamlag og spurt spurt ham hvordan det er å være førsteårsjunior.

Lavere poengsum – høyere motivasjon

-Jeg begynte ikke å trene kne før jeg ble junior, men jeg følte det var på tide med noe nytt på slutten av eldre rekrutt fordi det ble litt kjedelig med kun liggendeskyting, sier sekstenåringen Aagård.

Som for så mange andre førsteårssjuniorer har poengsummene blitt litt lavere, men motivasjonen desto høyere.

-Det er helt greit at poengsummene er lavere. Nå er 240 et bra resultat og noe jeg kan være fornøyd med, sier han og legger til at han var godt fornøyd med resultatet han fikk på årets landsskytterstevne.

-238 på LS var bra og opp imot det jeg er god for. Det er gøy å få det til på LS og jeg gleder meg til Sandnes neste år!

Mer urolig på kne

Kne er en teknisk vanskelig stilling og er ofte mer ustabil enn liggendestillingen. Dette har Aagård også fått erfare.

-Ja, det er mer urolig på kne. For å sitte godt på kne har jeg noen punkter jeg går i gjennom hver gang jeg skal skyte. Dette er blant annet at jeg skal ha foten i 90 grader og kolben godt inn i skuldra. Da får jeg en mer stabil stilling og dette er noe jeg trener en del på, forteller Aagård.

-Det har også gått bra å skyte felt. Selv om det kan være utfordrende med dårlige standplasser og vind så har dette gått bra. Feltskytingen ble utvilsomt vanskeligere, men også morsommere.

Aagård har fått mye hjelp av de andre seniorene i laget, og spesielt fra den dobbelte skytterprinsen og norgesmester i feltskyting, Hans Bakken.

-Jeg har fått mye hjelp av Hans og det har utvilsomt vært til stor hjelp for meg. Uten slik hjelp ville overgangen til junior vært mye tøffere og desto vanskeligere å takle, forteller førsteårsjunioren.

Ser frem til stående

Dessverre er det slik at overgangen til junior for mange blir litt for stor. Mer trening og større krav til utstyr gjør at mange slutter når de blir juniorer. Her kjenner ikke Aagård seg igjen.

-I mitt skytterlag er det ikke så mange som har sluttet på grunn av overgangen til junior. Selv syntes jeg at det ble morsommere å skyte og ikke minst å trene da jeg begynte med kneskytingen. Jeg har dessuten flere søsken som skyter og som gjør at det er gøy å dra på skyting, forteller han.

-Jeg ser dessuten frem til å starte med ståendeskyting og skal helt klart fortsette å skyte til jeg blir senior, avslutter førsteårsjunioren fra Nordre Skage som utvilsomt har taklet overgangen til junior bra!