Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Et talent i hurtigskyting

Jentene viser at de ikke vil være dårligere enn gutta i "fartsdisiplinene". Denne uka har vi snakket med ei rask jente!

Jenny Stene er bare junior, men imponerte mange med sine prestasjoner på stang og felthurtig under fjorårets landsskytterstevne på Oppdal. Med 20 treff på stang, og 19,10 sekunder på felthurtig.

Stene skyter for Haga skytterlag, i Akershus skytterlagsamlag og deltok på kurs i stang- og felthurtigskyting før landsskytterstevne (LS).

Deltok på kurs

– Det hjalp meg å delta på kurset nå før LS. Jeg kunne veldig lite om felthurtig før jeg deltok, men nå føler jeg at jeg kan en del teknikker og hvordan jeg skal kaste meg ned, forteller Stene.

Stangskyting og felthurtig er en form for skyting hvor det er andre teknikker en i vanlig skyting. Det var en utfordring for Stene å lære seg de nye teknikkene.

– Det er en egen teknikk for å kaste seg ned, og samtidig ta geværet opp i skulderen. Det som var vanskeligst var å klare å skifte magasin med geværet i skulderen, sier Stene.

Målet under LS var å treffe med 18 skudd på stangen, og det målet klarte hun. Med sine 20 treff er hun godt fornøyd med sin skyting.

–Målet mitt var 18 treff, så det at jeg treffer med 20 er jeg kjempe fornøyd med! Jeg syns jeg gjennomførte bra skyting, forteller Stene.

Må trene mer!

Det er ikke alle som treffer med tre skudd på felthurtig, men det skulle Stene klare.

– På felthurtig ville jeg treffe med mine tre skudd, og da få ned alle blinkene på 12 sekunder. Det klarte jeg ikke denne gangen, men da får jeg trene mer, sier den raske ungjenta Stene

.