Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Reisebrev fra Nordisk Ungdomsmesterskap

Eline T. Vatne, Anette Thingbø, Joakim Gruer Myrvang, Katrine Lund og Magnus Bjerke

Her kommer det et reisebrev fra Eline T. Vatne som deltok på årets Nordiske Ungdomsmesterskap som ble arrangert i Varberg i Sverige 5.-8. september

Vi var fem spente ungdommer som mandag 2.september møtte resten av landslaget for en liten treningssamling før turen gikk videre til Sverige, nærmere bestemt Varberg og Nordisk mesterskap.

Fra mandag til onsdag bestod dagene for det meste av innskyting til felt, bedømme avstander, dømme figurer i sikte og bli kjent med de svenske figurene. Vi fikk skyte på alt fra 100 til 640 meter.

Med mye god hjelp fra ledere og erfarne feltskyttere ble dagene innholdsrike og fulle av ny kunnskap. Vi hadde blant annet et feltkurs med John Olav Ågotnes på mandagskvelden. Der fikk vi tips til hvordan vi skal dømme ulike figurer mest mulig riktig i sikte. Vi lærte om vindavdrift og hvordan vinden virker inn på lengre avstander og mye mer.

Det var også satt av litt tid til banetrening og felthurtigtrening i løpet av samlinga.

På tirsdagskvelden var det pizza og sosialt for alle utøverne med trenere og ledere.

Onsdag ettermiddag startet turen til Sverige og det var en rimelig lang kjøretur.

Torsdagen ble en rolig dag hvor vi kunne trene og bli kjent med baneanlegget vi skulle konkurrere på dagen etter. På ettermiddagen var det klart for åpningsseremoni med flaggheising og nasjonalsang. Når vi var tilbake på hotellet ble det felles middag for alle deltakerne.

Fredag startet konkurransen. Liggende var først på programmet og vi skøyt 3 x 5 skudd. Her telte de desimaltall, og seniorer og ungdommer konkurrerte mot hverandre. 15 skyttere totalt kom videre til finalen. Eline var kun 0,1 poeng fra finale.

Etter lunsj fredag var det klart for baneskyting. Ungdommene var først ut. Det var en vanlig 25 skudd, men på internasjonal 300 meterskive. Magnus Bjerke åpnet med sterke 239 poeng og gikk opp i ledelse. Norge gjorde storslem og tok de fem første plassene innledende. Eline ble nummer 2 med 234 poeng, Katrine nummer 3 med 230 poeng, Joakim nummer 4 med 228 og Anette nummer 5 med 223. Vi beholdt de fem første plassene etter finalen med Magnus øverst på pallen, Katrine nummer 2 og Joakim nummer 3.

Lørdag var det felten som stod for tur. Jentene gikk i det første ungdomslaget og guttene i det neste. Det var med en leder i hvert lag og han hjalp til med å bære kikkert, vann og næring. Alle bedømte avstandene selv, og stolte på sine bedømmelser. Vind og vindretning var det fint å kunne få litt tips på. Anvisningen var litt annerledes enn vanlig, så vi måtte ligge med kikkert og se en hvit finger peke på skuddhullene våre. Det var en veldig fin måte å arrangere anvisning på ettersom vi fikk se nøyaktig hvor i figuren vi traff.

Etter innledende skyting var Eline nummer 2 med 38 treff av 42 mulige, likt med han som ledet. Katrine var den neste beste fra Norge med 36 treff. Eline og Katrine fikk skyte feltfinale og etter finalen fikk Eline bronse. Svenskene tok både første og andre plassen og fikk fortjent med seg to medaljer hjem.

Siste konkurranse var felthurtig. Her konkurrerte seniorer og ungdommer sammen. Anette imponerte sterkt og ledet etter innledende runde. Etter semifinale og finale endte hun tilslutt på 5 plass.

Det har vært en veldig lærerik og morsom uke med masse skyting!

Vi tok også med oss to gullmedaljer hjem til Norge for lagskyting i både felt og bane.

Takk for oss!

Hilsen Eline og de andre ungdommene på laget; Katrine, Anette, Joakim og Magnus