Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Stangtalentet fra Oppland

Vi starter det nye året med en sak om et ungt stangtalent fra Gjøvik og Brusveen skytterlag.

Med 23 treff på stangen i klasse junior på fjorårets landsskytterstevne viser Kristian Djupnes fra Gjøvik og Brusveen skytterlag at han er å regne med på toppen av resultatlista. Vi snakket med ungutten etter at han hadde gjennomført den gode skytingen under LS på Oppdal i sommer.

Stang og felthurtig er de såkalte "cowboy-øvelsene" under landsskytterstevnet for seniorene, men juniorene har også muligheten for å delta på denne øvelsen. Under LS på Oppdal var det en juniorskytter fra Gjøvik og Brusveen som utmerket seg med 23 treff på stangen, og stoppet klokka på 11,27 på felthurtig. Bak dette resultatet ligger det en del trening, men ikke like mye som før LS på Voss.

- Det ble mer trening på stang i fjor, enn i år. I år er det ikke blitt mer enn 20-30 skudd, men jeg har fokusert mer på grepet under stangsskytingen, forteller Djupnes etter å ha gjennomført stang- og felthurtigskytingen under LS på Oppdal.

12+12

Målet til Djupnes var enkelt, han ville treffe med 12 skudd på hvert av hold på stangen. Slik ble det ikke, men resultatet er han likevel fornøyd med.
- Jeg ville ha 24 treff til sammen, men jeg er veldig fornøyd med 23 treff. Siden jeg ikke har trent så mye på denne type skyting dette året, måtte jeg bare være optimistisk. Når jeg kjente at alt bare gikk på, hadde jeg en god følelse i kroppen når det gjaldt resultatet, sier Djupnes.

Djupnes velger å være optimistisk når det gjelder skytingen sin, og med 19 treff i fjor (2012) kunne han smile selv om han ikke var helt fornøyd med oppladningen til skytinga.
- Det ble ikke flere treff enn 19 i fjor, så jeg er veldig fornøyd med resultatet i år selv om det ble en sen kveld. Vi var maks uheldig under uværet på lørdag og fant campingvognen vår liggende på taket, så vi måtte finne en annen løsning ganske kjapt. Det ble en lang kjøretur for å finne en ny vogn, og jeg var ikke i seng før i 05.00 tiden i morges så det ble ikke den perfekte oppladningen, mener Djupnes.

Som nybakt senior i 2014 har Djupnes en lysende karriere som stang og felthurtig skytter, men han er klar over at han må ha et par treff til og stoppe klokka litt kjappere.
- 23 treff holdt til beger i junior på LS i fjor, men jeg må nok ha flere treff før jeg nærmer meg seniornivå, sier Djupnes.
Selv med 5.plass på felthurtig og 1.plass på stangen mener Djupnes at han må trene mer.
- Jeg er godt fornøyd med det jeg presterte på LS i sommer, men jeg må nok trene mye mer for å nærme meg nivået til seniorskytterne. Det her er så spennende og artig at jeg ikke kan gi meg, men bare må fortsette med, forteller Djupnes.

Dermed blir det spennende å følge den ferske seniorskytteren på jakt etter flere treff under årets LS. Kanskje får vi også se han i den nye Norgescupen i stang- og felthurtigskyting som arrangeres i år?