Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Stemningsrapport før det braker løs

På Tågvold begynner det torsdags kveld å fylles opp med campingvogner og telt, og stemningen er til å ta og føle på.

Campingplassene begynner å fylles opp, og teltene kommer på plass på arenaen. På Tågvold begynner det torsdags kveld å fylles opp med campingvogner og telt, og stemningen er til å ta og føle på.

Sosialt på camping
Mellom campingvogner og biler er det en stor gjeng med unger som spiller badminton, og latteren sitter løst mellom dem alle. Gjengen er rekrutt skyttere fra både Imens skytterlag og Stange og Romedal, og synses det er kjempe gøy og ikke minst sosialt å bo på camping.

- Det er veldig sosialt å være på camping, og det er en viktig del av det å være med på landsskytterstevnet, mener gjengen. 
De gleder seg veldig til å skyte når den tid kommer, men sier at noe av det morsomste er å bo på campen.

- Det å bo på camp er veldig gøy, selv om det ikke er morsomt når det regner og blir leirete. Men ellers er det veldig koselig, og siden vi er en stor gjeng har vi det veldig gøy alle sammen, sier Ingvild.

Sosialt miljø
Det er ingen tilfeldighet at denne gjengen fant hverandre her på campen, for de har et tett sosialt miljø også ellers på skytterbanen og utenfor.

- Vi er veldig gode venner alle sammen, og har et godt miljø, forteller Hedda.
Hun forteller at selv om de går på ulike skoler, så har de jevnlig kontakt og støtter alltid hverandre på skytterbanen.

- Denne gjengen går alle på ulike skoler, men vi er flinke til å holde kontakt gjennom sosiale medier som snapchat. Vi er også flinke til å støtte hverandre på og utenfor skytterbanen, og det mener jeg er viktig, sier Hedda.

Nå venter gjengen bare på å få ta med seg utstyret inn på skytterbanen her i Oppdal, for å delta på LS.

- Et av høydepunktene i året er å dra på landsskytterstevnet, ikke bare på grunn av det sosiale, men også skytingen, sier gjengen.