Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Opplev Sandnes under LS!

Hva med en tur på Preikestolen under LS?

Det er fortsatt en stund til LS, men vi har likevel sjekket ut hva Sandnes-området har å by på av aktiviteter utenfor LS-arenaen.

En gang i året reiser flere hundre skyttere fra alle kriker og kroker av landet til ett fellessted. Landsskytterstevnet arrangeres på ulike steder hvert år, og gir en unik mulighet til å se og oppleve Norge. I år arrangeres LS i Sandnes, og der er det er mye å gjøre utenom skyting!

Actionball

Bildet er hentet fra actionball.no

Er du glad i fotball, men lei innkast, offside og henting av ballen når den blir sparket av banen? Actionball er fotball uten alt det.  Actionball-hallen er toppmoderne med fotball på kunstgress, beachvollyball i egen hall, squash og topp moderne golfsimulator. Perfekt for deg som vil få ut litt energi etter en dag på skytebanen.

Vitenfabrikken

Bildet er hentet fra wikipedia.no

Er du ute etter å lære mens du er i Sandnes, kan du ta turen til Vitenfabrikken. Du kan utforske temaer som regional industrihistorie, naturvitenskap, astronomi og matematikk. Utfordre de i laget til rullestolløp, eller se hvem som har raskest reaksjonsevne i reaksjonsveggen. Du kan også reise i verdensrommet.

Preikestolen

Bildet er hentet fra ut.no

Skal du først til Sandnes må du ikke glemme Rogalands best besøkte attraksjons. Preikestolen er at av landets mest spektakulære fotomotiver, og ble i 2011 kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Og og Lonley Planet. Preikestolen rager 604 mester over fjorden, og ble trolig dannet for rundt 10 000 år siden. Preikestolen ble oppdaget som turistmål rundt 1900. Ta på deg gode sko og smør en matpakke, og besøk en naturopplevelse når du først er i Sandnes.

Kongeparken

Bildet er hentet fra kongeparken.no

Liker du karuseller og spenning? Da må du ta turen til Kongeparken. Parken ligger ti minutter unna Sandnes, og 20 minutter fra Stavanger. Her er det karuseller som passer for de fleste, og aktiviteter som gullgraverrenna og hoppepute. Nytt av året er at Gråtass har flyttet til parken. Parken har flere muligheter for å ta en matbit uten å måtte forlate området. For de som er glad i noe godt er det muligheter for å lage sin egen bamsesjokolade i Freia Sjokoladefabrikken.