Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Ungdom for ungdom

I jubileumsåret 2013 ønsker DFSU å sette fokuset enda sterkere på det å være ungdom i organisasjonen.

I år er det 50 år siden DFSU ble stiftet og rekruttering har i alle disse årene vært hovedprioriteten. Derfor har DFS nå engasjert to unge skyttere til å produsere ungdomsstoff på ungdomssiden her på dfs.no. Dette vil være en side med reportasjer og artikler om det som skjer ute i ungdomsmiljøet i skytter-Norge. På denne siden vil det komme 4-5 nye saker i måneden fra ulike deler av landet. Dette kan omhandle alt fra skyttere med spesielle hobbyer, treningstips, morsomme spørsmål i «Fem-på-gata» til intervjuer og saker med mer alvorlige temaer.

Vi har også opprettet en Instagram-konto, samt en Facebook-side. Her vil vi legge ut bilder fra stevner, samlinger og andre arrangementer vi deltar på.

Vi oppfordrer dere til å legge ut bilder som er relaterte til undgdomsskyting på Instgram og tagge de #dfsungdom.

Følg oss på Instagram: Søk etter #dfsungdom

Lik oss på Facebook: "DFS Ungdom" eller søk etter «DFS ungdom»

Ola Herje er 22 år og kommer fra Aurskog i Akershus, øst på Romerike. Han har vært skytter så lenge han kan huske og med en far som lenge har vært aktiv skytter var ikke veien til skytebanen lang. Han deltok i sitt første stevne på Blaker i 2000 med 199 poeng med en gammel Krag-miniatyr med støtte. Etter nærmest å ha vokst opp på skytebanen er Ola fortsatt aktiv skytter og skyter i dag i klasse 5. I ungdomsårene var han også aktiv innen fotball og langrenn.

For tiden bor han med samboren på Kringsjå i Oslo. Han er nyutdannet faglærer i idrett fra Norges Idrettshøgskole. Ved siden av studiene skrev han i 2010-2011 jubileumsboka til Urskog skytterlag i anledning deres 150 årsjubileum.

Stine Cecilie Granlund er 19 år, og kommer fra en familie hvor alle driver med skyting i Gjerdrum. Hun har selv skutt aktivt siden 7 års alderen. Som de fleste andre jenter var Stine opptatt av hester når hun var yngre, men til slutt ble skyting hovedidretten når det var der resten av familien var.

Hun er i dag en aktiv 5. klasse-skytter i Nannestad Skytterlag og du ser henne og familien rundt på de fleste stevner. Hun fullførte videregående ved Nannestad Videregående skole med medie og kommunikasjon i 2013, og ser for seg en fremtid som journalist. Hun har journalisterfaring fra Romerikes Blads ungdomssider, Zoom.

De skal lage reportasjer og artikler om det som skjer ute i ungdomsmiljøet generelt og fra Landsskytterstevnet her på DFS sin ungdomsside.

Vi tar gjerne i mot tips til saker og personer som fortjener oppmerksomhet, enten om det er skyterelatert eller en annen hobby. Send oss gjerne en E-POST, og merk "Ungdom".