Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

FriiVii - en app for ungdom?

DFS lanserer i disse dager ny app. Vi har tatt en kikk på den.

av Ola Herje, #dfsungdom

Fikk du med deg at DFS lanserte en ny app under LS?  Hvis du ble litt skuffet over at det kun var resultater må du ikke fortvile. Dette er nemlig kun et beta-versjon. Den første versjonen av appen kommer nå til høsten og vi tror den vil bli en hit!

Vi i #dfsungdom har nemlig fått være med å utvikle den nye appen til DFS og det er mye spennende vi har i vente. Det lille vi fikk se av appen under LS var lovende. Fint design, enkel å bruke og enkelt å logge seg inn, men hva får vi egentlig i den nye appen?

Løser to problemer

Morten Holst fra FriiVii, som er hjernen bak appen, presenterte den under årets LS-treff. Han mener appen løser to sentrale problemer hos frivillige lag og klubber. For det første gjør den at vi kan kommunisere enklere sammen i skytterlaget. Tenk deg at du vurderer å dra på trening en dag, men ikke vet om det er noen andre som skal. Da kan du enkelt ved hjelp av appen sende en melding til resten av ungdomsskytterne i laget og høre «Hvem er med å trene i dag?». Eller kanskje lederen av ungdomsgruppa skal gi en beskjed til alle skytterne. Eller kanskje du rett og slett har lyst ha en filmkveld med de andre i ungdommene i skytterlag. Da kan du enkelt lage et "event" hvor du inviterer de du vil. Alle disse meldingene vil komme til mobilen din som en notifikasjon, nesten som en SMS.

Det andre problemet han mener appen løser er sponsing. Appen vil fungere sånn at den kommer med tilbud til oss skyttere. F. eks. kan et tilbud lyde: «20% avslag på sko hos G-sport». Hvis du da benytter deg av dette tilbudet så vil det støtte ditt skytterlag med f. eks. 5% av det du betaler.Vi er svært spente på hvordan dette vil fungere og vi håper selvsagt at denne funksjonen i appen blir mye brukt. Det vil utvilsomt kunne gi skytterlagene, og ikke minst ungdomsgruppene, ekstrainntekter som kommer godt med.

Men hva med oss?

Men hva kan vi ungdom forvente av appen? Er den noe for oss? Er det ikke noen kule funksjoner, tenker du? Jo det er det. Har du sett appen «InstaWeather» på Instagram? Dette er noe som på sikt skal inn i appen. I stedet for vær-data vil teksten på bildene si noe om poengsummen du skøyt, hvilket stevne, dato osv. Dette er en funksjon som har blitt laget med tanke på oss ungdom og vi tror det vil bli populær. Når vi tar med at de bildene appen tar med også kan deles på Instagram eller Facebook begynner dette å bli ganske morsomt. I tillegg skal det bli mulig å dele bilder, videoer i tillegg til din egen profil hvor alle dine resultater vil være lagret. Det vil også bli mulig å sette opp egne konkurranser hvor man kan invitere venner, sette opp skyteprogram og eventuelle premier. I en slik konkurranse kan man delta hver for seg på sin egen skytebane eller møtes til dyst.

Og det beste av alt: appen er gratis.

Hvordan laste ned og komme igang?

Gå til appStore på iPhone eller Play Butikk for Android-brukere. Søk etter «FriiVii». Last ned denne appen og logg deg inn med sin SkytterId. Dette er den samme man logger seg inn med på Min Side på dfs.no.

Kom med tips!

FriiVii og DFS er opptatt av at vi ungdom skal være med på å utforme appen. Derfor oppfordrer jeg og Stine alle som har forslag til hva appen kan inneholde om å sende en mail eller melding til oss på Facebook så skal vi videreformidle disse ideene.

Det er lett for oss ungdom å tenke på DFS som gammeldags og kjedelig, men med denne appen tror vi at det er på tide å revurdere den tanken.

-Stine og Ola