Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

22 år og ungdomsleder

Helene Rønningen fra Nordstrand Skytterlag

Hun er bare 22 år, men allerede ungdomsleder i eget skytterlag. Drømmene er store for det sosiale i laget.

av Stine Cecilie Granlund, #dfsungdom  Helene Rønning har vært medlem i Nordstrand skytterlag siden hun var 13 år, og er i dag ungdomsleder. Forbildet er en tidligere ungdomsleder i samme lag.

- Jens Pettersen var ungdomsleder tidligere, og er et av mine forbilder i den jobben jeg gjør nå. Måten han tok interesse og fulgte opp var unik. Han klarte å engasjere ungdommen,  forklarer Rønningen.

Dette engasjementet vil hun nå at dagens ungdommer i laget skal få oppleve.

- Jeg må tenke kvalitet fremfor kvantitet. Klare å holde på de ungdommene vi har, og få inn de som er interessert i skyting.

 Unikt miljø

Hun er selv ikke oppvokst med en familie som driver med skyting, men slenger seg heller med når de andre i laget drar ut å skyter.  Det er det miljøet hun ønsker å vise frem til nybegynnere.

- I år var det fire rekrutteringsskyttere fra laget som deltok på landsskytterstevnet, og alle har med seg familie.  Sånt gjør at det blir et bedre miljø, sier Rønningen.

For selv om det ikke alltid går bra med skytingen, er det i følge Rønningen miljøet som gjør at hun fortsetter.

- Alle skal ha det gøy, og ikke bare fokuserer  på resultater. Da er miljøet viktig.

Fra skolestart av  i august hadde Rønningen et håp om skyteskole. Hun ville at ungdommene selv var de som skulle trekke til seg andre skyttere, ved å for eksempel prate med klassekameratene. I tillegg ønsker hun å samarbeide med Oslo Østre.

- Det å få et tettere samarbeid med Oslo Østre vil gjøre at vi kan arrangere samlinger og fellestreninger. På den måten kan vi lage en gjeng på tvers av samlaget, forklarer Rønningen.

 Sosialt

For å kunne få med ungdommer på treninger og ut på stevner mener Rønningen det er viktig at foreldrene blir engasjert. I Nordstrand er også instruktørene på trening skyttere selv, noe Rønningen tror er positivt.

- Da blir det til at en skytter lærer bort til en annen skytter.

Hun ønsker å lage et godt miljø med gode instruktører. Derfor arrangerer de ungdomskvelder, samlinger og sosialekvelder.