Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Lærer bort sine egne triks

Han er en opptatt mann, og mener at man kan sove når man blir gammel. Kim Andre Lund er en av Norges beste skyttere, men også instruktør i eget samlag.

av Stine Cecilie Granlund, #dfsungdom


Selv om Kim Andre lund er en av Norges beste skyttere, tar han seg likevel tid til å lære bort til de aller yngste. Ved siden av husbygging, jobb og trening er han instruktør i Numedal skyttersamlag.

Det han fokuserer på er å gjøre ting likt og riktig hver gang.

- De jeg er instruktør for er ofte helt ferske, så da har vi fokus på riktig avtrekk og avslapning, forklarer Lund.

Han følger de rettningslinjene og målene man får av DFS gjennom instruktørkursene, men etter å ha skutt i så mange år, har han også noen egne triks.

- Det å legge seg ned likt hver gang er noe jeg er veldig nøye på ovenfor ungene jeg instruere, sier Lund.

 

Det er ikke bare Kim Andre Lund som lærer bort når han hjelper til som instruktør. Han forteller at han også lærer mye selv av de unge skytterne.

- Det er inspirerende å lære bort til de nye, for man får så mye tilbake, sier Lund.

Han forteller at de yngre og nye skytterne ikke er redd for å stille dumme spørsmål, og ikke minst  spør de ofte om hvordan man skal gjøre de ulike tingene.

- 10-åringer kan også lære bort, sier Lund.

For Kim Andre Lund er det sosiale viktig i skyting. Han mener det er viktig å bygge det opp det sosiale innad i samlaget, slik at alle blir kjent og dermed blir venner.

 

Et annet mål Lund har satt seg er å lære opp foreldrene. Han kan ikke selv være overalt, og da er det viktig at foreldrene har kunnskap.

- I tillegg til foreldrene arrangerer vi store samlinger i samlaget, sier Lund.

I fjor var det første året hvor Kim Andre Lund var instruktør i samlaget, men dette er en stilling han kan tenke seg å ha en god stund til.