Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Reisebrev: Ungdomsstevnet i Numedal

Jenny Aardalen fra Oslo Østre har skrevet et reisebrev fra Ungdomsstevnet i Numedal

Jenny Aardalen (16) fra Oslo Østre skytterlag har skrevet et reisebrev fra Ungdomsstevnet i Numedal som ble arrangert 6. og 7. september. 

Ungdomsstevnet er ett stevne som er veldig morsomt for både ungdom og voksne. Det er mye sosialt, og mye morsom skyting. For eksempel stangskyting og felthurtig. Det er veldig morsomt for oss ungdommer og prøve stangskyting og felthurtig. En aspirant fra Oslo Østre gikk inn med støtte og 22.lr for å prøve på stangen, og kom ut igjen med 11 treff!

Feltløypa er også ganske morsom og annerledes, ettersom man skyter på elektronikk og papp. De henter da skivene frem så du får se. De har også ett hold på felten der du skal sette to skudd i hver skive: opp-ned trekant, minismåen og liggende stripe. Dette er utrolig morsomt og nytt for mange, og jeg tror mange synes det er moro med noe som er litt utenom det vanlige.

På lørdagskvelden er det grilling og kos. Da blir det vist filmer, og man kan spille volleyball eller fotball. For de voksne er det litt annerledes, så der er det quiz, med 2-4 personer på hvert lag. Jeg tror dette er høydepunktet for de fleste ungdommene, i hvert fall sosialt! Man kan gjøre hva man vil, og man trenger ikke legge seg tidlig hvis man ikke vil (med mindre du skal skyte tidlig dagen etter). Selv var jeg med å spilte fotball, noe som var utrolig morsomt. Det var 10-11-åringer og 15-åringer som spilte sammen, man telte ikke nøye målene, men bare hadde det moro.

Jeg tror Ungdomsstevnet i Numedal betyr mye for mange ungdommer, både fordi det er et stort stevne, det er mye sosialt, og fordi du treffer mange gamle og nye venner. Jeg vet at det i hvert fall betyr mye for meg, og at det er en utrolig opplevelse å få være med på.

Noe annet som er helt utrolig med Ungdomsstevnet er gavepremiene, Det er gavepremier til alle. Dette synes jeg og flere andre er veldig fint. I tillegg har de gavepremier til en verdi over 230.000 kr! Det er utrolig mange fine premier på det premiebordet. Det er skytterbagger, skytterjakker og mye mer flott.

- Jenny :)