Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Hele familien i samme idrett

Skyting er en sport for alle, og det er Dyrendahl familien et eksempel på.

av Stine Cecilie Granlund, #dfsungdom

Når en drar på trening blir nesten de andre automatisk dratt med. Sånn blir det når hele familien driver med skyting.

- Når en av oss skal dra å trene, ringer eller sender meldinger til hverandre for å dra de andre med på trening. Vi drar også hjem til hverandre og henter dem for at de skal dra på trening, sier Kristin.

Sånn blir det når familien er din nærmeste nabo, og alle driver med skyting. På årets Landsskytterstevnet deltok hele 14 Dyrendahl familiemedlemmer. Men selv om de er gode venner og familie er det også intern konkurranse.

- Det er aldri gøy å tape, men det er ingen sure miner etterpå, sier Espen.

Espen skyter i klasse 5, og gjorde det bra under årets Landsskytterstevnet. Men likevel mener han at Tormod er den største konkurrenten innad i familien.

- Det blir en del konkurranser innad i familien, men vi er likevel nærme hverandre som familie, sier Espen.

Skyting er en sport for alle, uansett alder. I familien Dyrendahl skyter både foreldre, søsken, fettere og kusiner side ved side.

For familien var det Svein og Ove som startet med skyting, og dro med seg barna Mats og Espen når de var gamle nok. Nå driver alle med skyting, og de unge drar med hverandre når de skal på stevner og treninger. I familien Dyrendahl skyter foreldre, søsken, fettere og kusiner side ved side.

- Skyttermiljøet er unikt, og det har gjort at vi har kommet nærmere hverandre. Det er ikke alle idretter hvor hele familien, uansett alder, kan være med, sier Ove.