Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Flest ungdommer på LS

Sterk vekst av ungdomsskyttere

Ringebu og Fåvang skytterlag har 15 rekrutteringsskyttere med på årets LS. Hemmeligheten bak er det sosiale miljøet.

av Stine Cecilie Granlund, #dfsungdom


De var det laget med flest rekrutteringsskyttere med på årets Landsskytterstevnet (LS) på Lesja. Eneste konkurrenten var Rissa skytterlag som også hadde 15 skyttere. For Ringebu og Fåvang skytterlag var 7 av 15 skyttere førstegangsdeltakere på årets LS. 

Leder i Ringebu og Fåvang skytterlag, Stein Frode Ånsløkken, mener det ikke er noen stor hemmelighet til hva som ligger bak den store deltakelsen fra deres skytterlag. Et godt miljø innad i skytterlag og blant de unge gjør at de trekker med seg flere, mener Ånsløkken.

Det stemmer moren til en av de mange ungdomsskytterne, Linda, i. Hun forteller at foreldrene også er med på banen og er aktive i det sosiale miljøet. Dette skaper engasjerte foreldre mener Linda.

I tillegg til å arrangere skytterskole arrangerer skytterlaget også aktivitetsdag for 7.klasse. Da er det grilling og skyting på programmet.

- Dette sprer seg videre, og noen kommer på trening for å prøve senere, forklarer Ånsløkken. 

Det gode miljøet Ånsløkken og Linda skryter av skapes blant annet gjennom konkurranser på treninger. Da har de satt opp livevisning for foreldre og besteforeldre og har kiosksalg. 

- Om vinteren er det flere skyttere, så det dabber litt av utover våren, forklarer Ånsløkken.

I skytterlaget møter alle de aktive skytterne opp på fellestrening, i tillegg til ekstra for de som ønsker det. Da er det både senior- og ungdomsskyttere samlet på banen.