Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Å jobbe på Skytterkontoret

Hvordan er det egentlig å jobbe på Skytterkontoret?

Ola er ungdomskonsulent på Skytterkontoret. Hva gjør han egentlig?

Denne uka forteller ungdomskonsulent Ola Herje om hvordan det er å jobbe på Skytterkontoret.

Jeg jobber som ungdomskonsulent på utdanningsavdelingen på Skytterkontoret. Mange kjenner meg kanskje fra #dfsungdom hvor som jeg jobbet med sammen med Stine Granlund frem til jeg begynte her på kontoret sommeren 2015.

Jeg har flere ganger fått spørsmål på Snapchat om hva jeg egentlig gjør på jobb. Noen tror kanskje at jeg bare pynter juletre og bruker Snapchat, men det stemmer ikke helt.

Jeg bruker mest tid foran pcen på kontoret.

 
I dette blogginnlegget har jeg lyst å fortelle litt om hvordan det er å jobbe på Skytterkontoret, og ikke minst, hva jeg faktisk gjør. Det er nok mange som tenker at dette ikke er en fulltidsjobb, men det kan jeg love dere at det er. Jeg har kontor på Løren i Oslo sammen med resten av Skytterkontoret, hvor i alt 15 personer jobber. Jeg er på kontoret hver dag, med unntak av fredager da jeg har hjemmekontor på Jessheim.

Det er litt vanskelig å si kort hva min arbeidsdag går ut på. I hovedsak jobber jeg mye på kontoret foran PCen. Siden jeg begynte har dette i all hovedsak vært å lage nye brosjyrer og hefter, lage e-læring og ikke minst skrive sakspapirer til både DFSU og Norges Skytterstyre. Dette er ofte ting som tar mye tid. Jeg har også ansvaret for å godkjenne alle søknader om økonomisk støtte til ungdomssamlinger og skyteskole osv. En del av jobben min er også å sørge for at det hele tiden er nye saker fra #dfsungdom på www.dfs.no og at skaffe folk til å bruke Snapchatten.

 

Synes du jeg har det rotetet? Les denne artikkelen: "Rotete skrivebord betyr at du er kreativ".

 

Det hender også at jeg ikke er på kontoret. Oftest er dette fordi jeg, enten alene eller sammen med andre, er og holder kurs. Som flere av dere så på Snapchat i vinter så holder jeg blant annet kurs for ungdomsledere i skytterlag. Dette krever at jeg reiser rundt omkring i landet, noe som er veldig spennende. Disse kursene krever ofte en del planlegging og uka før et kurs går derfor ofte med til dette.

Det er selvfølgelig også mye tid som går med til Landsskytterstevnet. I forkant av LS i år drar vi til Målselv for å planlegge slik at alt skal bli perfekt til dere kommer for å skyte i august. Det er selvfølgelig arrangøren som har det største arbeidet med LS, men vi på Skytterkontoret jobber også mye med dette. Landsskytterstevnet for oss er som regel to uker med jobbing. Det er litt slitsomt, men også veldig morsomt. Min oppgave på Landsskytterstevnet i år er å lære opp Hv-mannskapene som skal være standplassledere, lagførere, standplasskontrollører osv. på finfelten.

Det er rett og slett veldig spennende å jobbe på Skytterkontoret - jeg får jo faktisk jobbe med det jeg synes er morsomst hver dag! 

Håper dere fikk et innblikk i min hverdag som ungdomskonsulent. Hvis du lurer på noe mer er det selvfølgelig bare å spørre. Jeg svarer både på Snapchat, Facebook og Instagram.

Hilsen Ola :)