Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Banetips del 1

Hvordan bli en bedre baneskytter? Se her!

Dette er del 1 av 3. 

Skriv treningsdagbok

For å ha kontroll på hva du gjør på trening kan det være lurt å skrive ned det du gjør. Ved siden av hvordan du gjennomfører skytingen kan du skrive ned detaljer om stillinger, reim, innstillinger på geværet osv. for å ha kontroll. Treningsdagboka er viktig enten du trener hver dag eller annenhver måned. 

Ha riktig progresjon

Hvis det er lenge siden du har trent regelmessig kan det vært greit å huske på å ikke begynne for "hardt". Istedenfor å starte med f. eks. 80 skudd per treningen kan 30 skudd i starten av sesongen være greit. Hvis du trener regelemessig så kan du etterhvert øke treningen enten med en økt ekstra i uka eller med flere skudd per økt. Men husk; uansett hva du gjør så er hvert eneste skudd like viktig. Det er bedre med 30 perfekte skudd du lærte masse av enn 200 skudd du fyrte av uten mål og mening.

Sett deg mål

For å motivere seg er det lurt å sette seg mål og delmål. Dette kan gjelde både i konkurranse og trening. Derfor kan det være lurt å sette opp noen hovedmål for sesongen og delmål som skal hjelpe deg å nå "hovedmålene". Hovedmålet kan f.eks. være å skyte over 230 poeng i sesongen 2016 eller gjøre det bra på LS, mens et delmål kan være å klare å skyte 30 gode skudd neste trening. Når du setter mål er det viktig å sette mål som er realistiske, men som du må jobbe litt for å nå.

Tren i alle stilinger

Hvis du skyter flere stillinger kan det lønne seg å trene på alle stillingene. Det kan være lett for juniorer og seniorer og «glemme» liggendestilligen, men dette kan straffe seg. I både juniorprogrammet og seniorprogrammet er det flest liggendeskudd og flere av dem er krevnde med tanke på at de ofte må skytes med puls og under tidspress. Mange opplever også å miste poeng på liggende som junior etter å ha skutt 350 poeng «hver gang» som R og ER og dette kommer ofte av for lite fokus på liggendeskytingen på trening. På bakgrunn av dette bør man trene i alle stillingene med jevne mellomrom.

 

Denne saken ble første gang publisert i 2014.