Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Banetips del 2

Hvordan bli en bedre baneskytter? Se her!

Bruk propper og hørselvern

Det er ikke tvil om at det er viktig å ta vare på hørselen. Skuddstøy er mellom 120db til 180db, og dette er mer enn nok til at du får varig hørselskade hvis du ikke er nøye med å bruke hørselvern. Likevel er det ikke bare derfor det kan lønne seg å bruke ørepropper i tillegg til hørselvernene. Når man skyter baneskyting smeller det rundt deg på alle kanter - og ikke minst fra ditt eget våpen. Hvis du sliter med å være skuddredd kan det å dempe smellen ytterligere hjelpe deg til å ta gode avtrekk.

Finn et hullkorn som passer deg

Det er mange meninger om hvilke hullkorn som er riktig og ikke. Det finnes ulike retningslinjer, men det viktigste er at du bruker det du liker best. Vi har alle forskjellig syn og noe som passer perfekt for en kamerat eller venninne, kan være umulig å bruke for deg.Tren på konkurranseprogrammet

Det finnes ulike måter å gjennomføre en treningsøkt på. Det viktigste er uansett at det er gøy. Noen skyter mange skudd uten å telle poeng, mens andre har faste program de skyter. Noe som alltid vil være lurt er å skyte konkurranseprogrammet ditt med jevne mellomrom. Ting som kan være lurt å tenke på er; hvor mange skudd du skyter på prøveskuddene, hvor lang tid du bruker på hver serie, hvordan du bytter stillinger - hvis du gjør det, osv. Dette gjør at du blir bedre forberedt til å skyte konkurranse.

Bruk klokka på trening

På både tiskudden og omgangen får man ofte dårlig tid. Derfor er det lurt å trene på dette. Noe mange ofte glemmer er at det også kan være lurt å bruke klokka på vanlige serier. Når man er førsteårsjunior eller førsteårssenior kan det å vite hvor lang tid man bruker på kne og stående være en trygghet hvis det skulle skje et uhell. 

 

 

Denne saken ble første gang publisert i mars 2014.