Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Hvem er hvem i DFSU?

Utover høsten skal vi bli bedre kjent med medlemmene i DFSU.

Navn: Kari Sofie Brøndbo Fiskum
Alder: 28
Fra: Høylandet
Bor i Harran
Skytterlag: Harran Skytterlag
I DFSU: Utvalgsmedlem

Hvordan begynte du å skyte/hvordan kom du inn i skyttermiljøet?
Jeg kommer fra en skytterfamilie der man alltid har holdt på med skyting, så det var naturlig at jeg også ble med. Jeg begynte å skyte allerede som 6 åring og har hatt et skytterlag og en ildsjel som trener som alltid hadde tid til å være med på skytterbanen.

Hva slags erfaring har du med ungdomsarbeid fra tidligere?
Jeg har vært ungdomsleder i samlaget i åtte år og ungdomsleder i Trønderkretsen i fire år. I tillegg er jeg instruktør i samlaget og trener i skytterlaget.
Jeg er også utdannet lærer og jobber meg ungdom til daglig.

Hvorfor valgte du å bli med i DFSU?
Jeg er opptatt av å skape aktivitet for barn og ungdom. Det viktigste av alt er at alle har en arena der de kan mestre. Og der mener jeg at skytesporten har en stor fordel med tanke på at uansett alder og fysikk så kan man delta.
I tillegg har jeg erfaring fra å være rekrutteringsskytter på linje med de som er ungdom i dag. Derfor vet jeg endel om hvordan det er å være ungdom i DFS.

Hva vil du jobbe for i DFSU? 
Jeg ønsker å jobbe for at flere, både barn, ungdom og voksne blir med og skyter, og blir en del av det flotte fellesskapet vi i DFS. Jeg ønsker aktivitet rundt om i Norges land og for å skape aktivitet må vi nå ut til ildsjeler som kan ta på seg den daglige jobben med å skape et miljø der barn og ungdom trives.

Hva mener du er DFS sin største utfordring når det kommer til rekrutteringsarbeidet?
Jeg mener den største utfordringen vi har er å holde på rekruttene når de skal over i seniorklassene. Ungdommene er i en alder der mye skjer og det kan være vanskelig å beholde de på skytebanen. Det er da viktig at vi har en ramme rundt som gjør at ungdommene trives og føler en tilhørighet i miljøet. 

Hvilke interesser har du utenfor skytebanen?
Jeg liker å gå på ski. Jeg spiller fotball og trener litt på det lokale treningssenteret. I tillegg er jeg med på elgjakt når høsten kommer.