Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Hvem er hvem i DFSU?

Utover høsten skal vi bli bedre kjent med medlemmene i DFSU.


Navn:
Janne Haugnes
Alder: 48 år
I DFSU: Vararepresentant for Vestlandet
Fra: Florø
Bor: Florø
Skytterlag: Florø skytterlag

Hvordan begynte du å skyte/hvordan kom du inn i skyttermiljøet?
Eg traff, og seinare gifta meg med, ein kar som dreiv med skyting og var med han og foreldra til LS første gang i 1990. Sia då er det berre to LS eg ikkje har vært på. Eg deltok sjølv første gang i 2002 etter "lett press" fra andre i skytterlaget. No er vi tre generasjonar som driv med skyting.

Hva slags erfaring har du med ungdomsarbeid fra tidligere?
Eg vart ungdomsleiar i Florø Skytterlag i 2006- og er det endå, eg har vært ungdomsleiar i Sunnfjord skyttarsamlag fra 2007 til 2012, eg er ungdomsleiar i Fjordane kretsen. I tillegg har eg tre søner som har vært, og er, veldig aktive. Det har vært veldig mange flotte opplevelsar (og nokken nedturar) opp gjennom åra!

Hvorfor valgte du å bli med i DFSU?
Eg sa ja til å være vararepresentant for Vestlandet, men vart fast innkalla vara etter at den faste representanten meldte forfall for 2015. Det er veldig interessant å være med.

Hva vil du jobbe for i DFSU?
Eg vil jobbe for at ungdommane skal ha det trygt og fint i organisasjonen, og at vi tar godt vare på bredda. Vi må tilpasse organisasjonen vår moderne verden, men samtidig ta vare på tradisjonane.

Hva mener du er DFS sin største utfordring når det kommer til rekrutteringsarbeidet?
Vi kjempar ein kamp i eit virvar av idrettar som vil ha medlemmar, vi må vise oss fram som eit godt alternativ. Eg trur vi er litt anonyme, kankje litt forsiktige og beskjedne. Vi får ikkje spalteplass i media og dermed veit ikkje folk kva vi driv med. Vi må rett og slett profilere oss betre, og på den måten få fleire interessert. Vi må i tillegg stelle fint med, og ta godt vare på eldsjelene!

Hvilke interesser har du utenfor skytebanen?
Eg er ein notorisk "håndarbeidar". I det daglege driv eg bunadsyverkstad/butikk og når eg har litt tid til overs, så broderar eller strikkar eg. Og så er det familien då, først og fremst!