Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Mitt beste ungdomsminne

Christian er nummer fire fra venstre på bakerste rad.

Denne uka har vi spurt den kjente skytetreneren Christian Lilleng om hans beste ungdomsminne.

Navn: Christian Holstad Lilleng

Født: 1972

Ungdomsskytter: 1983-1989

Lag: Råde i Østfold

: Aalesund i Sunnmør

Klasse nå: 5

Mitt beste minne fra ungdomsklassene er så definitivt Rolf Kristiansen og hans urokkelige tro på ungdommen. Rolf har vært både ungdomsleder og hovedleder hjemme i Råde skytterlag, og da han var i beit for seniorskyttere til Østlandscup-skyting mot Søndre Modum så satsen han på ungdommen i stedet for å "true" gamle skyttere med på laget. Han visste jo at jeg allerede hadde skutt litt "sportskyting", som han kalte det, men å sette inn en 13-åring på seniorlaget da er du tøff!

Vel fremme i Søndre Modum så følte jeg egentlig ikke noe press på meg, for Rolf hadde vært veldig tydelig på at dette var på gøy og nå skulle jeg lære. Jeg ville selvfølgelig prestere best mulig for å vise meg frem for "gamlekara", så jeg la ekstra inn i forberedelsene. Blant annet la jeg merke til at det blåste "hvitt på toppene" på vannet, og beregnet at det faktisk var 8-9 knepp i siden. Jeg legger meg ned, skyter tre syvere rett ut høyre på de tre første prøveskuddene (papp) og skjønner ingenting. Derfor tør jeg ikke skru nok tilbake og ender med 46 på ligg ut høyre.

Forklaringen var jo rimelig logisk da jeg kom ut av standplass: jeg hadde ikke lagt merke til at det var et lite FOSSEFALL ved siden av standplass, så i stedet for å skru på vinden så hadde jeg skrudd på vannfallet... Jeg tror jeg havnet på 314p totalt med Krag'en etter bestefar, men var nummer fem av våre åtte skyttere.

Det var definitivt ikke Rådes dag denne kvelden, for hadde vi skutt bom på de fem dårligste skuddene våre, så hadde vi mistet 11 poeng og på vei hjem måtte en av gutta styre bilen ut på jordet for å unngå å havne i kjedekollisjon... En særdeles minnerik kveld for en liten rekrutt, og en læresetning notert i boka; tusen takk Rolf for at du våget å stase på unggutten - får ungdommen tillitt så viser de tilliten verdig, noe jeg har tatt med meg videre både i egen skytterkarriere og trenerkarriere!