Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Reisebrev fra Nordisk

FOTO: Tom-Vegard Feltstykket, NORSK SKYTTERTIDENDE

I år ble det arrangert Nordisk Mesterskap i Østfold. De beste skytterne var samlet, og en av ungdomsskytterne fra Norge var Miriam Jeanette Bjerkelund.

#dfsungdom har fått reisebrev fra Miriam Jeanette Bjerklund som deltok for Norge under Nordisk Mesterskap.


Reisebrev fra Nordisk Mesterskap 2015 av Miriam Jeanette Bjerklund

Forventningene mine før jeg dro er vanskelig å definere, for jeg hadde absolutt ingen idé om hvordan det kom til å bli. Jeg fikk høre fra tidligere deltakere at treningssamlingen var veldig lærerik, og at jeg måtte suge til meg så mye informasjon som mulig. Det ble derfor målet mitt.

Vi ankom mandag formiddag og ble møtt av resten av gjengen. Det var plassert en haug av feltfigurer på ulike avstander mellom 150-500 meter utover jordet. Så og si hele dagen gikk ut på å skyte seg inn, i tillegg til å sikte på figurene og prøve å ta avstander. På kvelden ble det holdt et bra og informativt feltkurs for ungdomsskytterne. Der lærte vi teorien bak avstandsbedømmelse, ulike metoder å dømme på, og vi fikk skrevet ut knepptabeller som skulle stemme overens med skytingen tidligere på dagen. Etter dette dro vi til Rygge militærleir, hvor vi skulle bo resten av uka.

Neste dag var det duket for feltrunde. Opplegget var fantastisk, det eneste negative som kan nevnes var været. Det pøsregnet hele dagen, så da vi var ferdige med å skyte var det bare å slenge av seg utstyret og få hengt det til tørk.

De to neste dagene bestod av både banetrening og en ny feltrunde, denne gangen med bedre vær. På banen skøyt vi på ISSF-skiver, som gjorde at poengsummen ble noe lavere enn det man var vant til. Til tross for dette var det artig å prøve noe litt annet enn bare DFS-skiva.

Torsdag kveld var det offisiell åpning av mesterskapet. Oppmøtet var i Moss sentrum, og alle deltakerne og laglederne var der. Et par taler ble holdt, og deretter ble vi ropt opp enkeltvis foran et publikum som hadde samlet seg rundt. Før vi dro tilbake gikk vi rundt i byen og hygget oss mens vi spiste is.

På fredag var mesterskapet i gang for fullt, og vi startet med baneskyting (liggende). Her konkurrerte både seniorer og ungdommer på likt nivå, så det ble ekstra spennende. Til tross for at de fleste i toppen var norske, var det en danske som stakk overlegent av med seieren.

Like etter premieseremonien gjorde vi oss klare for vanlig baneskyting. Både her og på felten konkurrerte seniorene og ungdommene hver for seg. Opplegget var det samme som en vanlig 25-skudd, bortsett fra at tiden vi fikk på grunnlaget ikke var 3 minutter, men 5. Finalen bestod av en kneserie etterfulgt av 5 enkeltskudd på stående. Under ståendeserien ble det etter hvert veldig spennende, i og med at vi fikk anvist mellom hvert skudd, og speakeren holdt oss oppdatert om hvem som var i ledelse etter hver runde.

Neste dag skulle vi skyte felt og felthurtig. Jeg hadde aldri prøvd felthurtig før nordisk, så det var langt utenfor min komfortsone. Vi trente litt på det under treningssamlingen, dermed var det ikke like skummelt å gjøre det på stevnet. Det var faktisk en kjempeartig opplevelse som ga mersmak, og jeg kommer definitivt til å gjøre dette igjen.

Så fort vi kom tilbake til Rygge, var det bare å hoppe i dusjen og slenge på seg finstasen før banketten. Vi ble hentet med buss som fraktet oss til festlokalet. Der fikk vi utdelt lagmedaljer, det ble holdt taler, og vi fikk god mat og drikke.

Å delta på nordisk har for meg vært en unik opplevelse der jeg har blitt kjent med mange nye mennesker, som har stilt opp og delt sine erfaringer og kunnskap. Miljøet i laget er noe helt for seg selv, man føler seg inkludert hele tiden og stemningen er alltid på topp. Jeg merker også i ettertid at motivasjonen er en helt annen enn før. Jeg oppfordrer alle skyttere som har lyst til å være med på noe slikt, til å søke om å få delta neste år. Det er definitivt verdt det!

 

- Miriam Jeanette Bjerklund