Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

#DFSungdom-Stine om rekruttering

Denne uka har Stine skrevet et blogginnlegg om rekruttering.

Av Stine Cecilie Granlund, #dfsungdom


Det er en ny sesong på gang flere steder i landet. En ny sesong med 15 meter og kaliber 22. Og ikke minst en ny runde med rekrutteringsarbeid.

Igjen er det på tide å sette frem monitorer, på med utstyr og smelle av noen kaliber 22. Skudd. Men det er også på tide med en ny runde skyteskole og rekruttering.

Når innesesongen starter er det flere kvelder i uken å trene på for de som har egen 15 meter bane. Dette gjør at å arrangere skyteskole fort blir på en annen dag enn når de aktive skytterne er til sted og trener. Spørsmålet er om det er lurt å skille de aktive fra de kommende skytterne?

Siden jeg startet å skyte når jeg var 6-7 år gammel har jeg alltid hatt venner og bekjente i alle aldersgrupper innenfor skytemiljøet. For det er nettopp det som gjør skyting så unikt: man får venner på tvers av aldersgrupper og kjønn. 

Et eksempel på dette, og som ofte blir tatt frem i media, er at en ung skytter på 9 år ligger ved siden av en veteran på 80 år og konkurrerer på lik linje. Dette er unikt med skyting. Så hvorfor gjemme denne siden for de kommende skytterne som deltar på skyteskolen? 

En 8-9 åring som kommer inn og skal skyte for første gang ser like mye opp til en eldre kar som forteller dem hvordan ting skal gjøres, som en som bare er noen år eldre enn dem selv. En på 15 år kan fortelle like godt, om ikke enda bedre, hvordan en skal holde geværet i støtten og sikte. Ikke fordi de er verdensmestere og nødvendigvis ikke bedre enn de eldre i laget - men fordi de nylig var i denne situasjonen selv. De husker utfordringen med å komme fersk på en skytebane.

Ikke bare får de kommende skytterne ta en del i det unike miljøet som finnes blant skytterne i Norge allerede fra dag 1. De får også knytte kontakter og vennskap fra dag 1.

Så min oppfordring er: ikke glem å bruke de aktive skytterne til å arrangere skyteskole eller andre initiativ innen rekruttering.