Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Stine takker for seg

Etter tre år i #dfsungdom takker Stine for seg.

 av Stine Cecilie Granlund, #dfsungdom


For tre år siden dukket det opp en melding i innboksen på Facebook. En melding fra en jeg visste hvem var, siden vi skyter for samme samlag, men som jeg aldri hadde hilst på. Tenk at en forespørsel på Facebook skulle vise seg å bli et av de mest spennende prosjektene jeg har jobbet med. DFS Ungdom har utviklet seg fra et lite frø til å bli et barn som nå skal løpe videre på sine egne ben. Jeg har ofte omtalt DFS Ungdom som «min lille baby», og det er ikke uten grunn. Det som startet som en liten idè om å inkludere ungdom og ikke minst lage saker som er rettet mot dem, har utviklet seg til å bli noe mer.

(Saken fortsetter under bildet...)


Her intervjuer jeg Mona Isene under LS i 2014.

 

Journalistisk er det utfordrende å skulle lage saker som er rettet mot en så bred målgruppe som det DFS Ungdom har. Våre saker skal passe for en leser på 11 år og helt opp til 25 år. En utfordring vi har tatt på strak arm, og som utfordrer oss daglig. DFS Ungdom skal også dekke hele Norge. Vi har derfor vært nøye med at alle sakene skal være hentet fra ulike deler av landet, samlag og skytterlag. Siden både Ola og jeg har tilhold til Østlandet, har det vært naturlig å jobbe på Landsskytterstevnet. En uke jeg ikke kunne tro kunne handle mer om skyting og det sosiale enn hva det gjorde, men ved å jobbe for DFS Ungdom har alt strukket seg lengre. Fra å kjenne skyttere på Østlandet har det sosiale miljøet åpnet armene, og virkelig vist hva som er unikt med Det Frivillige Skyttervesen.

(Saken fortsetter under bildet...)


Storskjermen under LS i Sandnes i 2014.

 

DFS Ungdom har åpnet øynene mine for at en skytter er mye mer enn hva de viser når de er på standplass, eller på klubbhuset etterpå. Det finnes skjulte talenter som strekker seg utenfor skyting, og nettopp disse historiene ville jeg fortelle. Om det så er de store talentene, eller en skytter som skiller seg ut av mengden på grunn av noe annet. Gjennom tre år har DFS Ungdom utviklet seg fra å bare lage skriftlige saker, til å lage film. En utvikling i riktig retning, som har trukket flere lesere og som gjør at jeg har fått utfordret dere skyttere til å faktisk skryte litt av seg selv og dele deres erfaringer videre.

(Saken fortsetter under bildet...)


Jeg og Ola forbereder oss før LS 2015.

 

Etter tre år er det på tide å gi stafettpinnene videre. DFS Ungdom skal ikke legges ned, tvert imot! Men det skal formes videre, og utforske nye måter å kommunisere på. Som den «hønemora» jeg er så klarer jeg nok ikke å gi helt slipp, men «barnet» skal nå ut å vandre på egenhånd.

 

Stine

 

Under kan du se et knippe av sakene Stine har laget i løpet av sine tre år i #dfsungdom.