Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Bli kjent med Lise

Lise Aurland skal skrive for #dfsungdom i tiden fremover. Les om henne og hennes LS-opplevelser her!

 av Lise Aurland, #dfsungdom


I mitt aller første innlegg for DFS Ungdom vil jeg skrive litt om meg selv, noen opplevelser på LS 2016 og hvordan samholdet i laget og i samlaget er. Mitt navn er Lise Aurland, skyter for Søndre Land Skytterlag som ligger i Oppland, som også vil si at jeg tilhører Opland skyttersamlag. Har skutt i ca. tre år, men det føles så mye lenger ut. Jeg var aspirant i ett par måneder, så hoppet jeg inn ER og er nå førsteårs J. Jeg trener skyting to dager i uken, samtidig som det ofte er mellom 2-4 stevner i uka. Jeg har vært så utrolig heldig og ha fått lov til å skrive for DFS Ungdom, så meg vil dere nok merke mer av.

Her er Lise i aksjon under et feltstevne i vinter.


I år 2016 gikk Landsskytterstevnet i Målselv kommune, mer sagt i ei lita bygd kalt Øverbygd med rundt 260 innbyggere og en Coop-butikk som var så å si full hele tiden. Landsskytterstevnet 2016 var mitt andre LS og i år kunne jeg prøve Stang og felthurtig. Dette prøvde jeg, men bare for gøy. Den 1. august var dagen jeg skulle skyte banestevne, resultatet mitt havnet på 243 med 2 niere liggende og litt tap på kne. Selv var jeg veldig fornøyd med resultatet, tross alt så var det jo Landsskytterstevne. Litt skuffelse kom det over niererne, men det gikk over raskt. 3. august var det feltrunde, jeg gjorde meg noen tanker på hvordan jeg skulle utføre skytingen og tenkte at dette skulle gå bra. I år har jeg skutt helt opp til 30 treff 5-6 ganger så dette måtte bare egentlig klaffe. Dessverre så gikk ting galt, mistet masse liggende og litt kne. Over feltskytingen min var jeg veldig skuffa og det tok veldig lang tid før jeg kom over det, men jeg var utrolig glad på alle kjente og ukjentes resultater.

Det som er mest spennende på Landsskytterstevnet er alle finalene og ikke minst Kongelaget, jeg kjenner at nervene kommer mer frem da jeg sitter og ser på andre skyter enn da jeg skyter selv.

Lise synes det er gøy å se det gode samholdet på LS.


På LS ser man også veldig godt hvordan et lag holder sammen, man ser at de følger hverandre rundt på diverse skytinger, de trøster hverandre om det går dårlig og holder humøret oppe. På samlagsskytinger stiller alle opp for hverandre, ønsker lykke til og tar imot hverandre da skytingen er over. I skytterlaget og samlaget jeg tilhører har vi et så godt samhold, alle snakker med alle, alle heier på alle og dette gjelder ikke bare de unge, men også de eldre.

Samhold i laget er et viktig punkt. For å få et godt samhold i både lag og samlag må man inkludere alle, få de eldre til å instruere de yngre og bli som forbilder. Fikse opp med forskjellige dagssamlinger, overnattingssamlinger og diverse gjerne ofte for å holde skytterne sammen samtidig som de også kan få masse nytte ut av dette.

Et utrolig fint Landsskytterstevne var over, masse inntrykk og mange opplevelser. Jeg har allerede begynt å glede meg til neste års LS som finner sted i Førde.