Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Treningstips

I denne ukas fem på standplass har vi spurt fem ungdomsskyttere om hva som er deres beste treningstips!


Kari Kolltveit Christiansen (20), klasse 5, Aasen skytterlag

Det viktigste for min del er å få mest mulig ut av den treningen jeg legger ned på standplass. Jeg mener derfor det er viktig å gå til en trening og vite hva man skal oppnå med den, gjennomføre en økt man er fornøyd med og dermed ta med seg det man trener på videre, både til neste trening og neste konkurranse. Selv om målet med økten er avtrekk på kne, eller om jeg tørrdriller grunnlag. Men det aller viktigste er å ha det gøy, mens man skyter.
 


Tina Grøterud (16), junior, Sigdal skytterlag

Mitt beste treningstips er å tørrtrene på stuegulvet hjemme. I stua hjemme hos meg henger det en blink i andre enden av stua. Når jeg tørrtrener ''skyter'' jeg oftest en 35-skudd og øver på de seriene jeg har kanskje slitt med i det siste. Hvis du tørrtrener ca 30 minutter hver dag får du resultater og blir mer stabil.
 


Ida Mari Engevold (17), junior,  Stange og Romedal skytterlag

Mitt beste treningstips må være at man ikke skal skyte om man ikke har lyst og er motivert for det. Legg heller skytinga bort for en dag eller to, og finn frem igjen børsa når finner igjen motivasjonen. Du vil få mer utbytte av treningen dersom du er motivert.
 


Ludvik André Sagstad Tollaas (22), Nesjestranda og Skaala skytterlag

Mitt treningstips er å gjøre treningene spennende og utfordrene. Variasjon i treningsprogrammene føler jeg også er viktig. 

Oskar Røyr (17), junior, Stranda skytterlag

Mitt treningstips er å trene ofte og ikke gi opp. Jeg mener det er viktig å ha det morsomt på treningene og så går alt bra!