Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Beste ungdomsminne

Vi har spurt fem seniorer om hva som er deres beste minne fra tiden som ungdomsskytter.Birgit Rønningen, Åsane og Hordvik skytterlag

Mitt beste minne fra årene som ungdomsskytter må være miljøet i Fåberg Skytterlag som var mitt første skytterlag. Mange verdifulle opplevelser med hyggelige skyttervenner og en veldig flink instruktør og sponsor som har betydd alt for meg: min far Bernt. Resultatmessig må det bli første gang jeg skjøt 249 på 15 meter som rekrutt.

 John Morten Mortensen, Kvæfjord skytterlag

En vinterdag i 1987 knakk jeg endelig koden og gikk til topps i NNM felt i rekruttklassen. Minnet må deles i tre akter: 1 - den ulidelig spennende anvisningen i finalen, 2 - trampeklapp og stormende jubel slik bare nordlendinger kan i et fullsatt samfunnshus under premieutdelingen, 3 - den lange og megasosiale bussturen hjem hvor en 14-åring fikk være skytterlagets midtpunkt i fire timer. Den opplevelsen sitter som spikret
 Alf Høysæter, Tysse skytterlag

Det begynner å bli mange år siden jeg var ungdomsskytter og jeg var ikke noe god. Så da jeg vant noe som het instruksjonsskyting i Hordaland et år med 149 av 150 poeng på meterskive på 100m var jeg veldig stolt.
 Terje Vidar Strand, Trøgstad skytterlag

Mitt beste minne er at vi var 5-6 jevngamle som ofte dro på stevner sammen. Det var alltid gøy. Vi var dessuten forholdsvis jevngode så det ble litt intern kniving om å være best i bilen hjem! Medaljer og premier ble det også ofte, så det var mange fine turer.


Jan-Erik Aasheim, Bodø Østre skytterlag

Som rekrutt med -7 i syn var det vanskelig å se blinken uten skytterbrille. Jeg hadde en pers på 14 treff på felt, men fikk 30 på første stevne med skytterbrille - og vant! Det er nok mitt beste minne fra årene som ungdomsskytter.