Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Teknisk møte LS 2013

Stevnepresident Ebbe Deraas har kontroll

Forsvaret og DFS hadde denne uka ett teknisk koordineringsmøte med LS arrangør Oppdal.

Dato: 29. mai 2013

Formålet med møtet var å avklare alle tekniske installasjoner rundt data, strøm og nettverk. Forsvaret leverer elektronikk til baneskyting, stang og felthurtig. De leverer også servere, brannmur m.m.

For en arrangør av LS er opplegg for strøm, datanettverk en betydelig kostnad (Oppdal estimerer en kostnad på mer enn 2.500.000 for å strøm (inkl. camping) og data.)

Men er det noen som kan arrangere LS så er det oppdalingene. Her står alle på og ingen ting er ett problem. Alt gjøres for at skytterne skal få det best mulig.

Bilde over, viser de 25 deltakerne som var med på møtet.
FLO/Landkap
Cyberforsvaret
Stevnepresident Ebbe Deraas
Skytterkontoret
Kongsberg Target system
Lesja skytterlag (observatør)
Arrangør (it, strøm, skyteteknisk, stang, felthurtig,100m,200m, service,grovfelt,finfelt,presse,trafikk)

Datanettverket under LS består av en hovedserver og en backup server som leveres av Cyberforsvaret. I tillegg er det ca 70 PC som kobles opp i nettverket. Det leveres Gigabit kjernenett mellom de ulike lokasjonene på arena.

Bildet over viser Idar A. Dullum fra Cyberforsvaret i dialog med Jan Arve Lønset fra Oppdal. Jan Arve leverer alt av strøm, fiber og annen kabling på arena. Uten denne infrastrukturen blir det ikke noe LS.

Bilde over viser Hans Erik Grøthaug og Åge Hagen fra FLO/Landkap. De koordinerer Forsvaret støtte når det gjelder målmateriell. Uten disse hadde det blitt kaos! Fra 2014 er de også ansvarlig for koordinering av elektronikk på finfelt og felthurtig.

Bilde over viser Vegar Lund fra Kongsberg Target systems, som sjekket at kartet stemmer med terrenget. Kongsberg leverer alt materiell på 100 og 200m. Når montering starter er det svært viktig at alt er klargjort fra arrangørens side.

Bilde over. Arnt E. Gorset. Har en finger med i det meste og koordinerer det meste innad i skytterlaget. Vi har til gode å høre han si nei til noe.