Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Storviltjakt

Skytterlagene har en sentral oppgave når det gjelder opplæring av jegere til storviltjakt.

De arrangerer hvert år den obligatoriske skyteprøven for storviltjegere. Dette medfører at skytterlagene har ansvar for å tilby jegerne et godt treningstilbud gjennom hele sesongen slik at alle blir godt forberedt til jakta om høsten. Jegerne er med andre ord en meget viktig ressurs for skytterlaget når det gjelder å skape et miljø på skytebanen som ikke bare gjelder konkurranseskyting.

Jegerne har også et eget konkurransetilbud i form av en jegerklasse på åpne DFS bane- og feltstevner.

Fra pkt. 7.249 Jegerklassen i Skytterboka:
Konkurransetilbudet for denne klassen gis i både bane- og feltskyting. Jegerklassen følger program og skytetider som for klasse 1 på baneskyting (200/300 meter) og i feltskyting.  Jegerklassen kan alternativt skyte finfelt med samme program som klasse eldre rekrutt.

Det skal fortrinnsvis benyttes godkjente DFS figurer, ikke dyrefigurer. Skyttere klasseført i klasse 1 kan velge å skyte i jegerklassen fra stevne til stevne, men ikke i sin ordinære klasse på samme stevne.

Medlemskap i skytterlag tilsluttet DFS kreves for å kunne delta i konkurranser. Det gis ikke tilbud til jegerklassen i landsdelskretsmesterskap og på landsskytterstevnet. Dvs. at de kan delta opp til og med samlagsmesterskap.

Utfyllende informasjon:

Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst

Instruks om skyteprøve for storviltjegere (pdf)

Miljødirektoratet - Skyteprøve for storviltjegere

Jegerregisteret